REGULAMENT TURNEE

REGULI GENERALE PRIVIND JOCURILE – JETOANE FARA VALOARE

TURNEELE ORGANIZATORULUI

 1.Deciziile Floor-ului

Directorul de turneu si Floor-ul trebuie sa ia in considerare la stabilirea deciziilor corectitudinea si spiritul jocului ca principale prioritati. Circumstante neobisnuite pot ocazional, in interesul corectitudinii jocului, sa dicteze decizii peste regulile tehnice. Decizia Directorului de Turneu este finala.

2.Responsabilitatile jucatorilor

Jucatorii trebuie sa respecte urmatoarele reguli generale: sa isi verifice informatiile de pe chitanta de inregistrare si asezarea la masa, sa isi protejeze cartile, sa isi exprime clar intentiile in timpul jocului, sa urmareasca actiunea la masa, sa actioneze doar cand e randul lor, sa isi apere dreptul la actiune, sa isi tina cartile vizibile, sa isi tina fisele corect stivuite, sa ramana la masa cand sunt activi in mana, sa semnaleze cand observa o greseala, sa se mute imediat ce a fost repartizat la masa, sa respecte regula un-jucator-o-singura-mana, sa cunoasca si sa se supuna regulamentului, sa aiba un comportament civilizat si in general sa contribuie la desfasurarea corecta a turneului:

3.Terminologia oficiala in turneele de poker 

Termeni oficiali care desemneaza o actiune sau un pariu sunt declaratii simple, neechivoce si care trebuie realizate prompt. Acestea sunt: bet, raise, call, fold, check, all-in, pot (doar in pot limit). Termenii autohtoni trebuie sa indeplineasca si ei aceste conditii. Folosirea gesturilor sau a unui limbaj non-standard se face pe riscul jucatorului deoarece poate duce la alta decizie decat cea pe care o intentionase jucatorul. Este responsabilitatea acestuia sa isi transmita intentiile foarte clar.

4. Identificarea Jucatorului

Jucătorilor  care intră într-un turneu li se va cere să prezinte un act de indentitate valabil si sa  se înregistreze in sistemul Organizatorului pentru a intra la turneu. Veți avea nevoie sa oferiti anumite detalii personale despre voi în vederea înregistrării cu sistemul Organizatorului. Recunoașteți și acceptați că informațiile personale sunt corecte și vor fi stocate de către noi și utilizate în sistemul Organizatorului și pot fi prelucrate de noi, filialele noastre, agenții noștri și părți terțe care furnizează servicii pentru noi. 

De asemenea, sunteti de acord în mod expres, sa împărtășim informațiile dvs. personale cu afiliații noștri în scopuri  prezentate mai sus.Noi și alți membri ai grupului nostru corporativ putem trimite ocazional stiri  sau informații cu privire la noile servicii și evenimente. Dacă nu doriți să primiți informatii de la Organizatorul, puteți opta sa fiti inlaturat din comunicari la primirea informarilor, urmand instructiunile incluse in fiecare buletin informativ.

5.Dispozitive Electronice si de comunicare

Dispozitivele electronice nu sunt permise pentru a fi plasate pe suprafata de joc, care include orice parte a mesei de poker, în orice moment. Jucătorii au voie sa plaseze obiecte pe manta mesei. – Pentru evitarea oricărui dubiu, termenul Dispozitiv electronic include, dar nu se limitează la următoarele dispozitive:

    1. Telefon – Jucătorii nu pot vorbi la telefon în timp ce se afla la masa de joc fie ca sunt sau nu intr-o mana. Ei trebuie să se indeparteze de masă pentru a efectua apeluri.
    2. Telefoane, tablete și laptop-uri – Jucătorii pot folosi aceste dispozitive la masă, doar daca nu incetinesc jocul. Laptop-urile nu pot fi conectate la o sursă de alimentare externă în timp ce sunt la masa.
    3. Periscope, Twitch, etc … – Utilizarea de Apps sau orice alt tip de dispozitive cu capacitate de difuzare pentru a reda turneul în timp ce se joaca nu este permisa.
    4. Dispozitive de înregistrare portabile – Aceste dispozitive și utilizarea de dispozitive de înregistrare de orice fel sunt interzise în întreaga cameră de poker.
    5. Nu vor exista dispozitive electronice permise la orice masa televizata sau la mesele finale de main event.
    6. Distragerea atenției de la masă – Organizatorul își rezervă dreptul de a cere jucătorilor să înceteze folosirea oricaror și tuturor dispozitivelor electronice sau a oricaror alte elemente în cazul în care personalul considera ca acestea duc la încetinirea ritmului de joc, sau care afectează în alt mod alti jucători de la masa ta. Jucătorii pot contacta staff-ul in cazul in care considera ca un alt jucator incetineste jocul din cauza folosirii de carti, reviste, dispozitive electronice.

6. Limba oficiala

Casa va posta si anunta in mod clar limbile acceptabile la masa. (Engleza si/sau Romana)

Asezarea, spargerea si balansarea meselor

7.ASEZAREA LA MESE

Asezarea la mese/ Stack-uri – Toti jucatorii vor fi repartizati aleatoriu și netransferabil. Jucătorii sunt responsabili pentru verificarea chitantei de înregistrare, pentru a se asigura precizia asezarii la masa.

Jucatorii care sunt asezati gresit si joaca o mana, vor fi mutati la locul corect dupa finalizarea mainii in curs cu stackul actual.

8.Alternates, Late registration si Re-entry

Late entry si re-entry vor primi stack-uri complete. Acestea vor fi așezați și își vor asuma drepturile și responsabilitățile oricarei poziții, cu excepția celei dintre small blind și buton.

Dacă avem rezervari platite sau nu , cand avem waiting list vom pune stack-urile pe masa.

Identificarea – Toti jucatorii trebuie sa-si asume responsabilitatea de a avea un act de identitate valabil pentru a-si ocupa locurile la startul si restartul turneului. Orice jucator cu un act de identitate nevalabil sau fals va fi penalizat mergand pana la descalificare

Re-buy-uri – Jucatorii care vor sa faca re-buy nu pot pierde nicio mana. Daca jucatorul isi anunta intentia de a face re-buy inaitea unei maini el va juca fisele pe care le are deja si cele de la re-buy.

9. Nevoi Speciale

Personalul turneului își rezervă dreptul de a ajusta asezarea la mese pentru a se potrivi jucătorilor cu nevoi speciale pe parcursul turneului și pentru a echilibra mesele la începutul turneului.

10.Spargerea de mese 

Ordinea spargerilor de mese la turneu va fi facuta publica la sfarsitul perioadei de inregistrari tarzii. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica ordinea spargerilor de mese. Jucatorii de la o masa sparta isi asuma drepturile si responsabilitatea pozitiilor (buton, small blind, big blind). Ei nu vor primi carti intre buton si small blind

Mesele vor fi sparte prin randomizare.Supervizorul va amesteca cartoanele cu locuri si le va distribui de la boxa 1 in sensul acelor de ceasornic sau spargerea va fi facuta automat de catre soft.

11.Balansarea de mese 

Jocul se va opri la orice masa unde sunt mai putin cu 3 jucatori. Jucatorii vor fi mutati din big blind in cea mai rea pozitie, niciodata intre buton si small blind

In stadiile tarzii, balansarea meselor va fi facuta la discretia Directorului de turnee

Poturi/Showdown

 12. Declaratii verbale:  Cartile vorbesc. 

Declaratiile verbale despre continutul cartilor unui jucator nu conteaza. La discretia Floor-ului, orice jucator care declara in mod voit alte carti decat cele pe care le detine poate fi penalizat.

13.Etalarea mainii si mana castigatoare

Mana castigatoare – Un jucator trebuie sa arate toate cartile pentru a colecta potul. Acest lucru trebuie facut inclusiv cand joaca board-ul. Daca numai un jucator a ramas cu carti, acesta nu trebuie sa arate o mana castigatoare pentru a colecta potul. De exemplu, jucatorul B pariaza pe river si jucatorul A da call. Jucatorul B da muck la carti, lasand jucatorul A unicul cu carti in mana. Atunci jucatorul A castiga potul fara sa fie necesar sa-si arate cartile.

Mana etalata – O mana este considerata etalata cand toate cartile sunt plasate cu fata in sus pe masa. Cartile aratate din mana etc nu sunt considerate etalate. Mainile nu pot fi citite si nu pot castiga potul pana nu sunt etalate.

14. Carti vii la showdown

Aruncarea cartilor cu fata in jos pe masa nu inseamna mana moarta. Jucatorul se poate razgandi, atata timp cat cartile pot fi 100% identificabile si recuperate. O mana este moarta in momentul in care dealerul o impinge in muck sau orice alt mod prin care mana este facuta irecuperabila sau nidentificabila.

15.Showdown si nereguli

A: Pentru a castiga un pot, ambele carti trebuie sa fie etalate. Etalarea partiala a cartilor nu se considera mana valida.

16.Showdown pentru All-in

Toate cartile vor fi intoarse cu fața în sus odată ce un  jucător este all-in și toate acțiunile sunt terminate. Daca un jucator isi arunca, in mod accidental cartile in muck, TD isi rezerva dreptul de a le scoate din muck in cazul in care acestea sunt clar identificabile. Jucatorii care in mod intentionat isi arunca mana in muck, in cazul unui all-in, pot fi penalizati.

Actiune cu side pot: In cazul scenariilor in care mai multi jucatori participa la un side pot si in main pot avem un jucator all-in, toti jucatorii care ajung la showdown pe river trebuie sa etaleze cartile ca si jucatorul aflat in situatia de all-in. Dealerul este instruit sa intoarca toate cartile vii si toate mainile vii au abilitatea de a colecta potul.

17.Ordinea Etalarii cartilor

Dupa ce toata actiunea s-a terminat, jucatorul care a facut ultima agresiune trebuie sa arate primul cartile, apoi se continua in sensul acelor de ceasornic. Daca nu a fost nici o agresiune in toata mana, jucatorul din stanga butonului va arata primul cartile. Daca nu a fost actiune pe river jucatorul care trebuie sa actioneze primul, va arata cartile si se va continua in ordinea acelor de ceasornic.

Refuzul de a arata cartile – Jucatorii care refuza sa-si arate cartile, si deasemenea refuza sa foldeze: dealerul va fi instruit sa cheme floor-ul (dealerul nu poate intoarce cartile). Floor-ul ii va cere jucatorului sa arate cartile daca nu va fi fold. Jucatorul va primi 5 secunde countdown, dupa care Floor-ul va anunta ca mana acestuia este moarta si ii va da jucatorului o penalizare pentru intarzierea jocului. Niciun jucator de la masa nu va putea intoarce aceste carti, iar in caz ca se intampla acest lucru cartile vor fi vii, iar cel care a intors cartile va primi o penalizare.

Daca exista o ingrijorare legitima cu privire la collusion, jucatorii ii pot cere dealerului sa opreasca cartile deoparte si sa ceara Floor-ului sa revizuiasca mana.

18.Cererea de a vedea cartile

Orice jucator care a ajuns la showdown poate cere sa vada cartile altor jucatori daca inca mai are cartile. Daca arunca cartile in muck, pierd dreptul de a cere sa vada cartile altor jucatori. Toate cartile cerute sa fie vazute sunt vii si participa la pot. Jucatorii care nu au ajuns la stadiul de showdown pe river nu pot solicita sa vada cartile.

A: Jucatorii care nu mai au carti la showdown sau au aruncat cartile, acestea ajungand in muck, pierd orice privilegiu de a cere dezvaluirea unei maini.

B: Daca exista un bet pe river, orice Call-er are dreptul de a cere agresorului sa isi dezvaluie mana, atata timp cat cartile acestuia sunt recunoscute.

19.Jucarea Board-ului

Pentru a juca board-ul, jucatorul trebuie sa isi etaleze mana complet. Aruncarea cartilor sau etalarea lor partiala duce la pierderea drepturilor asupra potului.

20.Numar inegal de fise

In cazul unui split-pot, fisele se vor imparti in mod egal in cele mai mici denominatii, iar daca numarul acesta este inegal, fisa ramasa va ajunge la primul jucator implicat in mana de dupa buton.

21.Side Pot-uri

Fiecare Side-pot va fi impartit separat.

22.Maini si pot-uri contestate

Orice neregula legata de mana sau pot se poate constesta pana se realizeaza o actiune substantiala in urmatoarea mana.

Proceduri Generale

23.Mana noua si blind-uri noi

Un nou nivel incepe in momentul in care ceasul ajunge la zero. Se considera o mana noua in momentul in care este realizat primul shuffle. Daca o mana se incepe la blind-urile vechi chiar daca timpul a trecut de zero, aceasta este continuata, iar blind-urile se vor schimba incepand cu mana urmatoare.

24.Chip Race

A: La momentul in care este programat chip race-ul, acesta va incepe din pozitia 1, cu maximul de o fisa pentru fiecare jucator. Un jucator nu pote fi eliminat in procedura de chip race, acesta primind minim o fisa de denominatie minima.

B: Jucatorii vor trebui sa tina chip-urile vizibile si sunt incurajati sa asiste la procedura.

C: Daca la sfarsitul procedurii de chip race un jucator mai detine fise scoase din joc, acestea vor fi schimbate cu fise de denominatie egala cu valoarea acestora. Fisele care nu ajung la o denominatie minima, vor fi scoase din joc fara compensatie.

25.Carti si fise vizibile, numarabile.

A: Fisele trebuie tinute la vedere, pe denominatii, acestea fiind usor de numarat. Se recomanda a tine fisele in stack-uri verticale de 20 de piese fiecare.

B: Ramane la discretia Floor-ului sau Tournament Director-ului posibilitatea de a face chip-up la fisele unuia sau mai multor jucatori.

C: Jucatorii sunt obligati sa isi tina cartile la vedere tot timpul.

26. Schimbarea pachetului

Pachetul de carti se schimba la discretia casei, la cererea dealerului (in cazul in care acesta sesizeaza o posibila problema) sau la decizia Floor-ului sau a Tournament Director-ului.

Jucatorii nu pot cere schimbarea pachetului.

27.Rebuy-uri

Jucatorii nu pot pierde nici o mana. Jucatorii trebuie sa anunte inainte de inceperea unei noi maini intentia de a face rebuy.

28.Rabbit Hunting

Dezvaluirea cartilor de pe board pentru o mana ce s-a terminat este interzisa.

29.Cererea de timp

Jucatorii pot cere timp unui alt jucator, daca considera ca acesta s-a gandit prea mult pentru a lua o decizie. Totusi decizia ramane la Floor sau Tournament Director daca acesta a avut suficient timp sa se gandeasca. Un jucator care a primit timp, are la dispozitie 25 de secunde de gandire plus 5 secunde de countdown pentru a lua decizia. Daca jucatorul are un bet inaintea lui si timpul extra a trectut, mana aceastuia e moarta. Daca nu exista nici un bet si timpul acestuia a expirat, va fi automat check. Tournament Director-ul poate ajusta timpul pentru un jucator, daca acesta incetineste jocul in repetate randuri.

Jucator prezent/Eligibil pentru mana

30.La locul tau si maini vii

Pentru a primi o mana vie, jucatorul trebuie sa fie la locul lui cand ultima carte impartita ajunge in buton. Jucatorii care nu sunt la locul lor, nu se pot uita la cartile lor si mana acestora este omorata imediat. Acestia pierd blind-urile daca nu sunt la locul lor. La locul lor insemnand atingand scaunul.

31.La masa cu actiune in asteptare

Jucatorii cu maini vii (all-in sau cu actiunea incheiata) vor trebui sa ramana la masa pentru toate rundele de pariere si showdown. Plecarea de la masa inseamna neprotejarea mainii si jucatorul poate fi penalizat.

Buton/Blind-uri

32.Buton mort

Termenul de buton mort se foloseste atunci cand in mana anterioara jucatorul din small blind a fost eliminat. Desi in viitoarea pozitie a butonului nu mai exista jucator, acesta se joaca in pozitie moarta pentru a nu schimba cursul blind-urilor.

33.Eschivarea Blind-urilor

Jucatorii care eschiveaza intentionat intrarea in blind-uri ( la spargerea meselor) vor primi penalizare.

34.Buton in Heads-up

In Heads-up, butonul este small blind si primeste ultima carte, actioneaza primul pre-flop si al doilea urmatoarele runde de pariere. La inceperea Heads-up-ului butonul poate fi ajustat ca un jucator sa nu fie big blind de doua ori.

Reguli Generale privind impartirea cartilor

35.Misdeal si pachet compromis

Misdeal-urile  includ, dar nu se limitează în mod necesar la:

  1. 2 sau mai multe carti vizibile
  2. Prima carte impartita in small sau big blind
  3. Carti impartite unui jucator care nu are dreptul de a juca
  4. Un participant indreptatit sa joace nu a primit carti

Jucatorii pot primi doua carti consecutive in buton.

Într-un misdeal, reimpartirea cartilor este un exact re-play: butonul nu se mișcă, nu sunt asezati noi jucatori, și limitele rămân aceleași. Cărțile sunt împărțite la jucătorii penalizati sau care nu au fost la locurile lor, apoi mâinile lor sunt anulate.Impartirea originala și reimpartirea se număra ca o mana pentru un jucator sanctionat, nu două.

Daca exista o actiune substantiala nu se poate declara misdeal, mana continua.

Daca pachetul de carti este incorect : mana se va opri si toate fisele se vor returna. Odata ce mana se va termina , posibilitatea de a contesta incorectitudinea pachetului se va face pe baza Regulii 22.

36.Actiune substantiala

Actiunea substantiala este :

A: Orice doua actiuni la rand, in care se implica fise in pot

B: Orice cobinatie de 3 actiuni la rand (check, bet, raise, call, fold)

Postarea blind-urilor nu se ia in calcul.

37.Buton cu putine carti

Un jucator din buton care primeste prea putine carti trebuie sa anunte imediat acest lucru. Acesta poate primi o carte in plus chiar daca exista o actiune substantiala. Daca jucatorul actioneaza si observa apoi ca are prea putine carti, mana acestuia este moarta.

38.Arderi dupa actiune substantiala

Arderea cartilor este pentru a proteja pachetul, nu pentru a pastra ordinea cartilor. Daca exista o actiune substantiala si o mana este omorata pentru ca a primit prea multe carti, mana continua normal si cartile se ard normal.

39.Patru carti pe flop

Daca la dezvaluirea flop-ului se constata ca acesta are 4 carti si nu 3, va fi chemat floor-ul. Dealerul va face shuffle celor 4 carti si Floor-ul va selecta una la intamplare care va deveni urmatoarea carte arsa.

Bet-uri/Raise-uri

40.Metode de bet

A: Bet-urile se pot face verbal sau prin a impinge fise. Daca un jucator le face pe amandoua, prima actiune ramane. Daca exista o contradictie si ambele actiuni sunt facute aproape simultan, ramane la discretia Floor-ului.

B: Declaratiile verbale trebuie sa fie generale (Call, Raise) sau numarul de fise (o mie). Pot fi si combinate (Raise o mie)

41.Metode de Call

A: Spunand “CALL”

B: Impingand fise egale cu valoarea bet-ului anterior

C: Aruncarea unei fise, de orice denominatie

D: Impingand mai multe fise cu valoarea egala sau mai mica decat bet-ul anterior

42.Metode de Raise

A: Impingand fisele dintr-o miscare

B: Verbalizand intentia si suma inainte de a impinge fisele

Este responsabilitatea jucatorului de a-si face intentia clara.

43.Valoarea Raise-ului

A: Un raise trebuie sa fie cel putin egal cu cea mai mare miza anterioara completa

Un jucator va fi obligat sa faca un minim raise daca arunca mai multe fise de denominatii diferite care depasesc minim 50% din valoarea pariului anterior.

B: Anuntand clar “Raise” si valoarea acestuia. (“Raise opt mii”)

44.Impingerea unei fise de valoare mare

Daca o fisa de denominatie mare este aruncata, fara a anunta inainte intentia de raise, aceasta va fi CALL.

Daca NU EXISTA actiune inainte, impingerea unei singure fise de valoare mare, inseamna parierea intregii valori a acesteia.

Daca este anuntat “RAISE” si o fisa de valoare mare este aruncata, fara a se preciza suma, raise-ul va fi valoarea completa a acesteia.

45.Bet-uri cu fise multiple

A: Daca exista un bet de 1100, iar urmatorul jucator arunca 2 fise de 1000, acesta este considerat call.

B: Daca sunt fise de denominatii diferite si acestea depasesc pariul initial, este considerat call, doar in cazul in care diferenta nu depaseste 50% din valoarea pariului anterior. In cazul in care se depaseste valoarea cu peste 50%, acesta devine raise, iar jucatorul este nevoit sa completeze pana la un minim raise.

46.Adaugarea de fise pariului anterior

A: Pentru a evita confuzia, jucatorii cu pariuri anterioare vor fi rugati sa spuna intentia acestora.

B: In fata unui raise, actiunea de a retrage fise de pe masa, inseamna minim call sau raise. Un jucator nu poate sa isi retraga fisele si apoi sa renunte la mana.

C: Daca se adauga fise, fara actiune verbala se vor lua in considerare regulile 41 si 43

47.Redeschiderea optiunilor

A: in cazul in care un jucator a avut dreptul la actiune, iar dupa el urmaza un raise incomplet, acesta nu mai are optiunile deschise. (Maxim Call)

B: Pentru a redeschide optiunile unui jucator care a actionat deja, un minim raise va trebuit facut dupa acesta.

48.Numarul de Raise-uri

Nu exista limita de Raise-> Re-Raise.

49.Actiuni acceptate

Pokerul este un joc de atentie si observare continua. Este datoria jucatorilor de a se asigura care este valoarea pariului oponentilor inainte de a da Call. Daca un jucator primeste o informatie eronata din partea dealer-ului sau jucatorilor si acesta spune call, acesta va trebui sa completeze intreg pariul.

50.Actiuni pe rand

A: Jucatorii trebuie sa isi astepte randul si sa actioneze verbal sau impingand fise.

B: Jucatorii trebuie sa astepte randul lor complet. Nu se accepta aruncarea cartilor inainte de pariul complet al adversarului.

51.Declaratii obligatorii.Undercall

A: Declaratiile verbale obliga jucatorii la actiunea curenta completa.

B: Daca un jucator impinge un numar de fise mai mic de fise, dorind sa dea call la o actiune anterioara ultimului pariu, acesta este obligat sa completeze pariul complet. Ramane la discretia Tournament Director-ului daca jucatorul poate sa renunte la mana, acesta pierzand fisele undercall-ului.

52.Pariuri incorecte, Underbets si Underraise

Daca exista un raise mai mic decat valoarea minima, iar urmatorii jucatori actioneaza asupra acelui pariu, iar greseala este sesizata, toti jucatorii vor trebui sa completeze pana la minimul pariului.

53.Actiune Out-of-Turn

Orice actiune facuta inainte de a fi randul jucatorului va fi reluata cand actiunea va ajunge la acesta. Jucatorul care a efectuat actiunea Out-of-Turn va fi penalizat si va fi obligat sa pastreze actiunea, daca actiunea pana la acesta nu se schimba. Daca actiunea se schimba pana sa ajunga la el, jucatorul poate relua actiunea si are toate optiunile deschise. Fold-ul out of turn ramane.

54.Marimea potului

Jucatorii pot cere o numaratoare a potului doar in jocurile pot limit. Dealerii nu vor numara potul.

55.Declaratii nevalide

Daca un jucator nu are un bet inainte acestuia si declara:

A: CALL, acesta va fi automat check

B: RAISE, atunci jucatorul va fi nevoit sa faca un pariu mai mare sau egal cu minimul admis

Daca un jucator declara “CHECK” si are un pariu inainte, acesta poate fi maxim call sau fold, nu poate face raise.

56.String bet-uri,raise-uri

Este datoria dealerului sa anunte cand este cazul de string bet sau raise. Bet-ul va fi egal cu valoarea primei/lor fise care ating masa sau cu valoarea minima a unui pariu, daca acestea nu acopera acea valoare.

57.Pariuri neclare sau non-standard

Jucatorii pot folosi pariuri sau gesturi neoficiale pe riscul lor. Acestea pot fi interpretate diferit fata de ceea ce a vrut defapt jucatorul sa spuna.

58.Fold-uri non-standard

Daca un jucator arunca fara a avea o actiune inainte lui sau Out-of-Turn, acesta va primi penalizare.

59.Declaratii premature sau conditionale

A: Declaratiile conditionale pentru actiuni viitoare sunt descuajate si pot fi penalizate

EX: “daca faci bet, fac raise”

B: Daca un jucator anunta “BET” si urmatorul anunta “CALL” inainte ca primul jucator sa termine pariul si sa anunte suma, acesta poate fi obligat sa plateasca orice suma anunta primul jucator, chiar si ALL-IN.

60.Numararea fiselor unui oponent

Jucatorii, dealerii si Floor-ul pot estima valoarea stack-ului unui jucator.

Un jucator poate cere valoarea exacta a unui stack numai in momentul unui pariu all-in si numai cand este randul acestuia de a actiona. Numararea exacta a stack-ului va fi realizata de dealer sau Floor.

61.Over-beturi pentru rest

Pariurile nu sunt folosite pentru a schimba fise. Impingerea a mai multor fise de diferite denominatii, anuntand un bet mai mic decat valoarea unei fise poate confuza dealerul si jucatorii de la masa. 

EX: daca exista un bet de 1100, iar urmatorul jucator impinge o fisa de 5000 si una de 100 pentru a primi 4000 rest, fara a anunta “CALL” acesta este considerat un Raise.

62.All-in cu fise ascunse

Un pariu all-in recunoscut ii comite jucatorului intregul stack in acea mana, inclusiv orice fise ascunse vederii. Totodata acest jucator nu poate profita de aceste fise ascunse, exemplu: Jucatorul A merge all-in pentru 21000 si jucatorul B da call cu un stack de 100000. Dupa ce impinge fisele in mijloc, jucatorul A descopera doua fise de 1000 sub mana. Daca jucatorul A castiga potul, el va fi platit numai 21000. Daca jucatorul A pierde potul, jucatorul B va primi toate cele 23000 de fise si jucatorul A va fi eliminat din turneu. Exceptie: Jucatorul A merge all-in pentru 50000, iar jucatorul B da call cu un stack de 55000. Dupa ce imping fisele in mijloc, jucatorul A descopera o fisa de 10000 sub mana. Daca jucatorul A castiga mana, el va fi platit doar 50000. Daca pierde mana jucatorul B va primi 55000 de fise.

Diverse

63.Fise ascunse pe masa sau in transit

Toate fisele trebuie transportate in chip racks si sa ramana vizibile tot timpul. Jucatorilor care transporta fise fara a le tine la vedere li se pot confisca aceste fise si pot fi chiar descalificati. Fisele confiscate vor fi scoase din joc.

64.Fise pierdute si gasite

Orice fisa gasita a carui detinator nu poate fi determinat, va fi eliminata din turneu.

65.Maini ucise si expuse din greseala

A: Jucatorii trebuie sa isi protejeze cartile tot timpul, incluzand momentul in care este nevoit sa astepte showdown-ul.

Daca un dealer omoara o mana neprotejata, ramane la discretia Floor-ului sau Tournament Director-ului daca mana poate fi recuperata si reactivata. 

Daca un jucator a facut un pariu si nu a primit inca un call, iar mana acestuia a fost omorata, poate primi pariul inapoi. Daca exista un call la pariul acestuia, fisele raman in pot.

B: Orice mana poate castiga potul chiar daca initial nu a fost expusa in mod corect , dar este 100% identificabila. 

Eticheta si Penalizari

67.Un jucator, o mana

Jucatorii sunt obligati sa protejeze ceilalti participanti la turneu tot timpul. De aceea, fie in mana sau nu, jucatorii nu pot:

Sa divulge continutul cartilor vii sau foldate.

Sa dea sfaturi sau sa critice jocul inainte de terminarea actiunii.

Sa citeasca o mana care nu a fost etalata.

Discute maini sau strategii cu spectatorii.

Sa caute sau sa primeasca consultatii de la o sursa externa.

Regula un jucator o mana va fi aplicata.

68.Carti expuse

Un jucator care isi expune cartile cu actiune in asteptare poate fi penalizat, mergand pana la declararea mainii moarte. Penalizarea va incepe la sfarsitul mainii. Toti jucatorii de la masa au dreptul sa vada cartile expuse.

69.Collusion

Poker-ul este un joc individual. Soft play, chip dumping, collusion pentru a le permite unor jucatori sa treaca de bubble, nu vor fi permise si vor fi penalizate.

70.Incalcari ale etichetei

Incalcarile repetate ale etichetei vor rezulta in penalizari date de Tournament Director. Exemplele includ, dar nu se limiteaza, atingerea fiselor si cartilor celorlalti jucatori cand nu este necesar, intarzierea jocului, actionarea repetata in afara randului, imprastierea fiselor, parierea intentionata unde nu poate sa ajunga dealerul, vorbitul excesiv. In plus, sarbatorirea excesiva cu gesturi teatrale, comportament inadecvat (actiuni fizice, gesturi, sau conduita) pot fi penalizate. Aceste incalcari ale conduitei includ si comportamentul abuziv fata de alti jucatori, certand alti jucatori pentru cum au jucat sau joaca turneul.

Limbajul vulgar cu ceilalti jucatori, staff-ul turneului, personalul locatiei nu va fi tolerat. Acest comportament va fi penalizat. Limbajul vulgar repetat nedirectionat catre jucatori, staff, personal, va fi penalizat.

71.Avertismente, Penalizari si Descalificari

Floor-ul sau Tournament Director-ul poate sanctiona orice act care, la discretia absoluta a Personalului de turneu, este în contradictie cu regulile oficiale sau interesului superior al evenimentului.

La discretia sa unica si absoluta, organizatori poate impune sanctiuni (enumerate mai jos), de la un avertisment verbal, mergand pâna la descalificarea și excluderea de la toate evenimentele Organizatorului. Sanctiunile vor fi invocate în caz de soft-play, comportamentul perturbator sau abuziv. O sanctiune poate fi aplicată în cazul în care un jucator arunca o carte de pe masa, arunca fortat cartile pentru a intoarce cu fata in sus anumite carti, încalca regula de un jucător-la-o-mana sau se angajeaza în comportamente similare. Abuzul altor jucatori, organizatorilor, personalului nu va fi tolerat.

Sanctiunile vor include, dar nu se limitează la – avertisment verbal, penalizari de o mana sau mai multe , penalizari de o tura de masa sau mai multe (o tura de masa se calculeaza ca fiind atatea maini penalizare, cati jucatori sunt la masa), mana moarta, eliminarea din eveniment, descalificarea din eveniment (confiscarea oricarui premiu), interzicerea participarii la un turneu, excluderea de la toate evenimentele organizatorului.

Escaladarea – Sanctiunile nu pot fi impuse întotdeauna într-o ordine secventiala de severitate. Personalul turneului poate descalifica un jucator pentru o prima abatere, în cazul în care acțiunile sunt considerate suficient de severe. Jucatorii trebuie sa stie ca orice actiuni demne de o sanctiune pot duce la o gama larga de actiuni disciplinare, chiar si pentru o prima abatere.

Jucatorul va fi atentionat sa nu stea la masa in cazul in care a primit o mana sau mai multe de penalizare.

Daca un jucator primeste de exemplu 8 maini de penalizare la sfarsitul zilei, si nu trec decat 3, el va incepe ziua urmatoare cu restul de 5 maini penalizare. Acelasi lucru se va intampla si la spartul si balansatul meselor.

Jucatorii eliminati din turneu vor primi drepturile pozitiei din turneu pe care se aflau la eliminare. Exemplu: unui jucator i se interzice intrarea in locatie, din diferite motive, si in acel moment se afla in ultimii 15 jucatori din 100 de locuri platite, acesta va primi premiul destinat locului 15 si fisele sale vor fi retrase din turneu.si la spartul si balansatul meselor.

Descalificarea – Jucatorilor care sunt descalificati din turneu li se vor confisca fisele, scoase din joc, buy-in-ul va ramane parte din premii, si nu vor avea dreptul la nici un premiu in bani. Jucatorul descalificat trebuie sa paraseasca imediat aria turneului.

Jetoane de turneul nu au nici o valoare în numerar si sunt proprietatea exclusiva a Organizatorului si nu pot fi scoase din zona de turneu (e) sau de eveniment . Jucatorii dovediti a fi transferat fise de la un eveniment la altul sau de la un jucator la altul vor fi obiectul unor sanctiuni de pâna la/si inclusiv descalificarea si excluderea de la toate evenimentele live al Organizatorului.

72.Ante

Se va folosi formatul un singur jucator pune Ante (Big Blind Ante), iar Antele va merge direct in pot. 

  1. In situatia in care jucatorul nu are suficiente fise ca sa puna si Big Blind si Ante complet, prioritate va avea Big Blind-ul, iar diferenta va merge catre Ante
  2. Antele nu se va reduce in functie de numarul de jucatori de la masa, acesta se va pune mereu complet, inclusive la Heads- up.

73.Pachet dezordonat

Atunci cand intr-o mana se mai ateapta carti ( flop, turn, river) si pachetul a fost scapat din mana din greseala se va proceda in felul urmator:

  1. Se va incerca reconstructia orginala a pachetului, daca este posibil
  2. Daca nu se poate se vor strange cartile din pachet ( fara muck sau cartile arse) se vor amesteca si taia si se va continua jocul cu noul pachet format
  3. Daca pachetul a fost amestecat cu cartile arse sau cu muck-ul, se va amestca si taia cu tot cu aceste carti si se va continua cu noul pachet format

74.Carti date prematur

Board-ul si cartile arse se vor da cateodata prematur, inainte ca actiunea de pe strada respectiva sa se fi terminat. Procedurile pentru aceste situatii sunt urmatoarele:

  1. Flop prematur, se pastreaza cartea arsa, se baga cartile date premature inapoi in pachet, se amesteca tot pachetul de carti si se da un nou flop
  2. Turn prematur, se patreaza cartea arsa, turn-ul dat prematur revine in pachet si se amesteca tot pachetul, dupa care se va da un nou turn fara sa se mai arda carte ( River-ul “original” nu se va pastra)
  3. River prematur, se pastreaza cartea arsa, river-ul dat prematur revine in pachet si se amesteca tot pachetul, dupa care se va da un nou river fara sa se mai arda carte

75. Regula Aleatoriului se va aplica in situatii speciale

In situatii care nu sunt acoperite de regulament, TD-ul va putea folosi regula Aleatoriului pentru a rezolva acea situatie

Gentlemen's Poker Club

ARE YOU OVER 18 YEARS OLD?

You must be 18 years or older to access this website